top of page

Catholic Daily Quotes

Public·29 members
Oliver Lee
Oliver Lee

Crni Telefon


Telefon ne radi. Ali zvoni.Reditelj Skot Derikson vraća se svojim korenima užasa i ponovo se spaja sa partnerima iz studija Blumhouse, sa novim horor trilerom. Finija Šoa, stidljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dečaka, oteo je sadistički ubica i zarobio u zvučno izolovanom podrumu gde vrištanje nema nikakve svrhe. Kada isključeni telefon na zidu počne da zvoni, Fini otkriva da može da čuje glasove prethodnih žrtava ubice. Oni su mrtvi ali trude se da ono što se dogodilo njima, ne zadesi i Finija..
Crni telefon


Download File: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fgohhs.com%2F2udj7n&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw1NpJ4hMSPW9z-2-yYAhI49Svašta zanimljivoga ispričao nam je režiser Scott Derrickson u ekskluzivnom intervjuu povodom zvonjave "Crnog telefona" ("Black Phone") u kinima. No, treba li odabrati njegovu izjavu koja je najviše ostala u sjećanju, bila bi to ova: "Ako možete uvjeriti publiku da su mjesto, vrijeme i likovi stvarni, onda ih možete još više uplašiti kad se pojave prijetnje".


S bradom i dugom kosom, njihov otac podsjeća na Mansona, a Finney teror doživljava i u školi zahvaljujući maltretiranju sklonim vršnjacima. Prijetnja je fizička, ali i psihološka jer na svakom koraku brat i sestra nailaze na letke "nestalo dijete"/"nestala osoba", a natpisi otkrivaju "modus operandi" Grabitelja, čovjeka s crnim balonima u kombiju koji otima djecu.


Taj dan će nastupiti kad Finneyja otme Grabitelj i već dojmljiva drama o odrastanju organski se pretvara u "serial killer" horor triler. "Ja sam povremeni mađioničar, želiš li vidjeti magični trik?", pita Grabitelj klinca, ubaci ga u kombi i zatoči u zvučno izoliranom podrumu nasred kojeg se nalazi stari, ominozno izgledajući crni telefon.


U tom trenutku hororski triler o serijskom ubojici doziva nadrealni film strave. Jer, kad telefon zazvoni, unatoč prerezanoj žici, s druge strane slušalice čuju se glasovi prijašnjih Grabiteljevih žrtava. Duhovi djece putem telefona stupaju u kontakt s Finneyjem kako bi mu pomogli da ne doživi njihovu sudbinu u zatočeništvu otmičara i ubojice (tunel ispod pločica, "Ne idi gore, to je zamka", uže ispod zida da se popenje do prozora...).


Naravno, Grabitelj je ultimativna prijetnja, utjelovljenje svih dječjih strahova i trauma koji se prenose s generacije na generaciju. Bilo je ovdje materijala za dobar dramski film i bez Grabitelja, ali s njim "Crni telefon" postaje i dobar horor triler. Grabitelj bi, ikonografski, mogao postati nova hororska ikona zahvaljujući zastrašujućoj i uznemirujućoj demonskoj maski (ili nekoliko njih), djelu legendarnog Toma Savinija, koja već pri samom pogledu izaziva jezu i nelagodu.


Hawke je nestao u rijetkoj ulozi negativca i odlično glumi glasom i govorom tijela, stvarajući zlikovca za anale koji je toliko upečatljiv da nam se čini kako ga vidimo ili osjećamo i kad nije prisutan u kadru, tj. da nas odnekle gleda iza maske. "Crni telefon" zvoni, prihvatite poziv i podignite slušalicu za horor ljeta.


Finneyja Shawa, sramežljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dječaka, otima sadistički ubojica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu u kojemu vrištanje nema nikakve koristi. Kada isključeni telefon na zidu počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove ubojičinih prijašnjih žrtava koje su odlučne u tome da se ono što se njima dogodilo ne dogodi i Finneyju.Ethan Hawka pamtimo po trilogiji Richarda Linklatera Before Sunrise (1995.), Before Sunset (2004.) i Before Midnight (2013.), a imali smo ga priliku gledati i u filmu Reality Bites gdje su uz njega glavne uloge imali Wynona Ryder i Ben Stiller. Sada se Hawke pridružuje postavi horor trilera Crni telefon u režiji Scotta Derricksona za Blumhouse i Universal. Scott Derikson se već dokazao kao vješt redatelj horor žanra u filmovima poput The Exorcism of Emily Rose (2005.), Sinister (2012.), Deliver Us from Evil (2014.) i Marvelovog filma Doctor Strange (2016.). Crni telefon je adaptacija novele Joe Hilla iz autorove zbirke novela pod nazivom 20th Century Ghosts.Ovaj projekt ponovo povezuje Hawkea s producentom i tvorcima hit hororca Sinister iz 2012. godine. Hawke je glumio i u filmu The Purge, još jednom hit horor filmu u produkciji Blumhousea. Rad na novom filmu počeo je u veljači u Sjevernoj Karolini. Hawke se nakon ovog projekta sprema za ulogu u Marvelovoj Moon Knight seriji, a nedavno je postigao veliki uspjeh s miniserijom The Good Lord Bird u kojoj je koautor, izvršni producent i glavni glumac i koja je dobila je priznanje Američkog filmskog instituta za najbolji televizijski program godine.Za Masona Thamesa, koji glumi Finneya Shawa ovo će biti prva filmska uloga.


Horor od kog vam se jeza spušta niz kičmu, a srce ubrzano kuca... Crni telefon, oduševiće i najzahtevnije ljubitelje žanra i predstaviti priču koja će vas dugo proganjati, a već je na repertoaru naših bioskopa, piše City magazine.


Finija Šoa, stidljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dečaka, oteo je sadistički ubica i zarobio u zvučno izolovanom podrumu gde vrištanje nema nikakvu svrhu. Kada isključeni telefon na zidu počne da zvoni, Fini otkriva da može da čuje glasove prethodnih žrtava ubice. Oni su mrtvi ali trude se da ono što se dogodilo njima, ne zadesi i Finija.


Crni telefon (engl. The Black Phone) američki je horor film iz 2021. godine, u režiji Skota Deriksona, po scenariju Deriksona i K. Roberta Kargila. Temelji se na istoimenoj pripoveci Džoa Hila. Glavne uloge glume Mejson Tejms, Madlen Makgro, Džeremi Dejvis, Džejms Ranson i Itan Hok. Prati otetog tinejdžera (Tejms) koji koristi misteriozni telefon da komunicira sa prethodnim žrtvama svog otmičara (Hok).


Derikson je potpisan za režiju nakon što je odustao od filma Doktor Strejndž u multiverzumu ludila zbog kreativnih razlika. Crni telefon je najavljen u oktobru 2020, a snimanje je počelo sledeće godine u Vilmingtonu. Muziku za film je komponovao Mark Korven.


Nekoliko dana kasnije Otmičar kidnapuje Finija. On se probudi u zvučno izolovanom podrumu. Na zidu se nalazi isključeni crni telefon sa rotirajućim brojčanikom. Docnije telefon iznenada zazvoni, iako je isključen, a zaprepašćeni Fini podigne slušalicu. Brusov duh obavesti Finija za podnu pločicu koju ovaj može da ukloni kako bi iskopao tunel radi bekstva.


Policijska potraga za Finijem je bezuspešna. Otmičar donese hranu Finiju i ostavi vrata otključana. Fini je u iskušenju da se iskrade napolje. Druga žrtva, Bili, preko telefona upozori Finija da je to igra koju Otmičar igra. On čeka da kazni Finija ako ovaj izađe iz podruma. Bili instruiše Finija da iskoristi kabl kako bi pobegao kroz prozor podruma. Njegovi pokušaji otkinu rešetku na prozoru, koja padne dole, usled čega je sprečen da se iznova popne. Gven sanja Bilijevu otmicu i poveri se svom ocu.


Rajt i Miler razgovaraju sa ekscentričnim muškarcem po imenu Maks, koji živi u kraju sa svojim bratom. Otkriva se da se Fini nalazi u Maksovom podrumu (na njegovo neznanje), a da je Otmičar njegov brat. Fini preko telefona razgovara sa još jednom žrtvom, Grifinom. Grifin oda Finiju brojevnu kombinaciju katanca i obavesti Finija da je Otmičar zaspao gore. Fini se išunja gore i otključa vrata, ali Otmičarov pas zalaje, usled čega se Otmičar probudi. Fini je brzo iznova uhvaćen.


Fini se preko telefona čuje sa još jednom žrtvom, delinkventom po imenu Vens, koga se Fini plašio. Sledeći Vensova uputstva, Fini probije rupu u zidu i uđe u stražnji deo zamrzivača u susednoj ostavi, ali su vrata zamrzivača čvrsto zaključana. Fini dostigne svoju tačku pucanja i zaplače. Telefon još jedanput zazvoni. Robin uteši Finija i ohrabri ga da ustane i izbori se za sebe. On nauči Finija borilačkim veštinama i instruiše ga da napuni slušalicu telefona zemljom, kako bi njome uspešno ošamutio Otmičara.


Gven ima viziju Otmičarove kuće. Ona kontaktira Rajta i Milera. Maks shvati da je Fini zarobljen u njegovoj kući, te žurno siđe u podrum da ga oslobodi, ali ga njegov brat ubije sekirom. Policija upadne u kuću koju je Gven našla. U podrumu oni pronađu zakopana tela žrtava. Odlučivši da je vreme da okonča igru sa Finijem, Otmičar ga napadne sekirom. Koristeći nusproizvode svojih bezuspešnih pokušaja bekstva, Fini savlada Otmičara. Dok duhovi začikuju Otmičara iz slušalice, Fini mu slomi vrat telefonskim kablom.


Leta 2012 sta filmska ustvarjalca Scott Derrickson in C. Robert Cargill sodelovala s producentom Jasonom Blumom in igralcem Ethanom Hawkom pri filmu Poguba (Sinister), ki velja za najbolj grozljiv film 21. stoletja doslej. Ekipa si je želela ponovnega sodelovanja in ko je Derrickson iskal možnosti, je znova pregledal Črni telefon avtorja Joeja Hilla. Hill, ki je sin legendarnega avtorja grozljivk Stephena Kinga, je izdal Črni telefon kot del svoje knjižne uspešnice kratkih zgodb iz leta 2005, z naslovom 20th Century Ghosts.Na knjigo sem naletel v knjigarni ravno v času, ko je izšla, pravi Derrickson. Takrat še nisem vedel, kdo je Joe, kaj šele, da je sin Stephena Kinga. Stal sem v knjigarni, prebiral to kratko zgodbo ter pomislil: Vau, ta tip je super. Dolga je bila le kakšnih 20 strani, vendar se mi je zdel koncept fantastičen in dobra ideja za film. Nikoli je nisem pozabil. Občasno sem jo omenil in še naprej razmišljal o tem, da bi po njej posnel film, a nikoli ni bil pravi čas. Pred približno letom in pol pa se je zdel primeren trenutek, tako da sva z mojim partnerjem scenaristom, C. Robertom Cargillom, izbrala Joejev naslov in napisala scenarij.


Ko je bil scenarij napisan, je bil Jason Blum njuna prva in edina postaja.Scenarija nisva nesla nikamor drugam, pravi Derrickson. Jasonu smo povedali, da bi radi, da to producirajo, in namesto odgovora mi je poslal črni telefon z vrtljivo številčnico, kar je bil verjetno njegov način, da reče da. Tako kot pri filmu Poguba se je sodelovanje z Blumhousom izkazalo za brezhibno. Blum je zelo podpirajoč partner in zaupal mi je, da bom posnel točno tak film, kot sem si ga želel, pravi Derrickson. Nikoli ni pritiskal name, da bi naredil katere koli kreativne spremembe. On zna odlično prepoznati dobro zgodbo in talent in nam nato prepustiti vajeti. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page